Nemocnice Jihlava: Pacienti mohou relaxovat v novém altánu

7. července 2019

Nová odpočinková zóna je připravena pro pacienty jihlavské nemocnice. Dřevěné lavice vyrobili studenti v rámci školní výuky a ruku k dílu přidali i řemeslníci z řad zaměstnanců nemocnice. V altánu mohou trávit čas pacienti i jejich návštěvy.

 

Zázemí altánu vznikalo v dílnách Střední školy stavební v Jihlavě. Studenti ho vyráběli v rámci výuky, materiál věnovaly soukromé firmy. S „tělem“ altánu pomáhali zaměstnanci nemocnice. „Moc děkujeme všem, kteří se na stavbě zázemí podíleli. Pro pacienty je důležité, že mají právě v těchto teplých dnech možnost vyjít ven z nemocnice na malou procházku a strávit čas se svými blízkými v příjemném prostředí,“ říká koordinátorka dobrovolníků jihlavské nemocnice Petra Humlerová.

Altán se pořídil především pro potřeby pacientů geriatrického oddělení, kteří to mají nejblíže. V dopoledních hodinách se pod altán přesouvá pracovní činnost z OGNP klubu. Pacienti tam hrají karty, nebo třeba navlékají korálky. Občas odtud zazní i muzika, když na místě zahraje muzikant na harmoniku: „Na prázdniny máme slíbené na čerstvém vzduchu i kytary,“ doplňuje Petra Humlerová s tím, že důležité je také prostředí, kde tráví pacienti čas.